maanantai 9. joulukuuta 2019

JYMY ja Parasta Osaamista – yhdessä uudistaen Satakunnassa


Muutokset ammatillisen koulutuksen lainsäädännössä ja toimintaympäristöissä ovat edellyttäneet kaikilta ammatillisen koulutuksen toimijoilta uudistumista ja osaamisen tarkastelua niin henkilökohtaisesti kuin organisaatiotasollakin. Sataedun, WinNovan ja Kankaanpään opiston JYMY –hankkeen toimijat (Johtajat muutoksen ytimessä) ja WinNovan Parasta Osaamista hanketoimijat ovat kerran puolessa vuodessa kokoontuneet yhteen keskustelemaan ja vaihtamaan kuulumiset ammatillisen koulutuksen muutoksista ja oman oppilaitoksen reformin toimeenpanon vaiheista.

Parasta osaamista –hankkeessa keskitytään tukemaan opetus- ja ohjaushenkilöstöä oman osaamisen kehittämisessä ja muutosten haltuunotossa ja JYMY –hanke taas tarkastelee asiaa johdon näkökulmasta. Molemmilla hankkeilla sama tavoite, tukea reformin toimeenpanossa, vain eri kohderyhmä.

Muutosten ja uudistusten keskellä on tärkeää, että johdolla ja opettajilla on mahdollisuus yhdessä keskustella ja kehittää. Yhteisissä tapaamisissa onkin keskusteltu oppilaitoksissa meneillään olevista ajankohtaisista asioista, keskusteltu osaamistarpeista, tiedotettu tulossa olevista seminaareista ja koulutuksista,  sekä jaettu hankkeessa kehitettyjä materiaaleja ja välineitä. Tapaamisten tärkeä anti on ollut jakaa satakuntalaisten oppilaitosten arjen tilanteita ja hyviä käytänteitä, joilla on kehitetty ja uudistettu toimintaa.

Molemmat hankkeet ovat loppusuoralla, mutta vielä kerran kokoonnumme joulun alla vaihtamaan ajankohtaiset kuulumiset. Opimme ja uudistumme yhdessä!

Parasta osaamista -hankkeessa kehitetyt toimintamallit ja materiaalit ovat löydettävissä sekä käytettävissä osoitteesta   https://blogit.gradia.fi/parasta_osaamista/  

1 kommentti:

  1. Kiitos, kun linkkasit Parasta OSaamista -hankkeen sivut tänne. Siellä on paljon todella arvokasta materiaalia.
    - Sari

    VastaaPoista